Home

Mission

Contents

News

Authors

Links

Forum

Peace from Harmony
Global Peace Science Agenda Για τα UN, UNESCO, G20 και EU

Global Harmony Association (GHA)

Πολίτες του κόσμου

Συνδέστε αρμονικά την αγάπη, την ειρήνη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αδελφοσύνη και την ευτυχία!


 

Το GHA από τις 15 Φεβρουαρίου 2005 είναι μια διεθνής ΜΚΟ που συγκεντρώνει περισσότερα από 600 μέλη σε 65 χώρες και πάνω από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες από τα μέλη της GHA σε 80 χώρες.Web: www.peacefromharmony.org

 

Διοικητικό Συμβούλιο: 36 GHA μέλη από 14 χώρες

www.peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=249

 

Κατάλογος των βιβλίων και των έργων της Παγκόσμιας Ειρήνης μέσω της αρμονίας:

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=472

 

Αρχηγείο GHA: Office A 170, New Manglapuri, New Delhi 110045, India; Ph. 124 4266169. Email: ghatrust@gmail.com

 

Η αποστολή του GHA είναι:

Να φέρει την παγκόσμια ειρήνη μέσω τηςαρμονίας και να οικοδομήσει έναν συνειδητό τρόπο για έναν αρμονικό πολιτισμό που βασίζεται επιστημονικά στο «ABC της Αρμονίας» και μέσω της ««γενικής εκπαίδευσης της Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης»

 

5 Ιουνίου, 2017 ΔΕΛΧΙ

 

Global Peace Science Agenda

Για τα UN, UNESCO, G20 και EU

 

ΠΡΟΣ: Τους επικεφαλείς των κρατών μελών των UN

GHA 56 ο έργο,

Εγκεκριμένο στις 5 Ιουνίου , 2017

 

Εκδόσεις:

In English: http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=757

In Russian: http://peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=729

In Spanish: http://peacefromharmony.org/?cat=es_c&key=112

In Portuguese: http://peacefromharmony.org/?cat=po_c&key=91

In Greek: http://peacefromharmony.org/?cat=gr_c&key=13

In Arabic: http://www.peacefromharmony.org/?cat=ar_c&key=11

In Esperanto: http://www.peacefromharmony.org/?cat=esp_c&key=89
In French: http://peacefromharmony.org/?cat=fr_c&key=141
 

 

«Η εσωτερική αρμονία του κόσμου είναι η μόνη αληθινή αντικειμενική πραγματικότητα».

Poincare

 

"Η αρμονία πρέπει να γίνει η βασική αξία της παγκόσμιας ανθρωπότητας,

και το κύριο θέμα της επιστήμης και της δημόσιας συνείδησης στον 21ο αιώνα

  για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν στην πλανητική ειρήνη ".

GHA

 

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,

 

Το Σύνταγμα της UNESCO λέει: «Ότι από τη στιγμή που οι πόλεμοι αρχίζουν στα μυαλά των ανθρώπων, στα μυαλά των ανθρώπων πρέπει να οικοδομηθούν οι άμυνες της ειρήνης, ... ώστε η ειρήνη πρέπει να είναι θεμελιωμένη, εάν δεν πρόκειται να αποτύχει, με την πνευματική και ηθική αλληλεγγύη της ανθρωπότητας». . "Δυστυχώς, οι επιστημονικές θεωρητικές αμυντικές δυνάμεις της παγκόσμιας ειρήνης δεν έχουν οικοδομηθεί ή, δεν έχουν εδραιωθεί μέχρι τώρα στα μυαλά των ανθρώπων, ενώ η στρατιωτική επιστήμη αναπτύσσεται ταχέως, για περισσότερο από δύο αιώνες, επομένως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο: άμυνα του πολέμου αντί άμυνα της ειρήνης. Τα έθνη σχεδιάζουν την αρχιτεκτονική πολλών πολέμων και επιθέσεων. Αυξάνουν διαρκώς τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς και τα όπλα, περιορίζοντας τις συζητήσεις τους μόνο σε ζητήματα πολέμου και ασφάλειας από αυτά, αφαιρώντας ουσιαστικά τα ζητήματα της ειρήνης στις αγκύλες των συναντήσεων και των συνόδων κορυφής. Ο καλύτερος τρόπος να "δομηθεί η ειρηνευτική άμυνα" "με βάση την πνευματική και ηθική αλληλεγγύη" είναι η παγκόσμια επιστήμη της ειρήνης αποδεκτή και υποχρεωτική για όλα τα έθνη.

Για τον σκοπό αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προτείνουμε να εκτιμήσετε την πρωτοφανή ειρηνευτική πρωτοβουλία της ανάπτυξης της Global Peace Science (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ) (GPS), η πρώτη έκδοση της οποίας δημιουργήθηκε στην διάρκεια 11 ετών από τους 174 συνσυγγραφείς της GHAαπό 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κράτους των ΙνδιώνΔρ. Abdul Kalam, τριών βραβευθέντων με Νόμπελ Ειρήνης και δεκάδες εξαιρετικούς επιστήμονες και ειρηνοποιούς: Http://peacefromharmony.org/docs/global-peace-science-2016.pdf.

Αντιλαμβανόμαστε, ότι η αρχική έκδοση του GPS (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ) απέχει πολύ από την τελειότητα και απαιτεί την περαιτέρω βελτίωσή του σε κρατικό επίπεδο κάθε χώρας, και στο πλαίσιο του ΟΗΕ, με στόχο να προσφέρει παγκόσμια ειρήνη, με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα, το πρώτο από τα οποία είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ της ΕΙΡΗΝΗΣ. Μόνο αυτή είναι σε θέση να δομήσει τις άμυνες της ειρήνης με τον καλύτερο τρόπο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους ηγέτες των κρατών μελών του ΟΗΕ να επιδείξετε την κοινωνική σας ευθύνη για την ειρήνη με την μοναδική σας έναρξη της Παγκόσμιας Ατζέντας για την Ειρήνη στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία θα αυξήσει σημαντικά το ειρηνευτικό σας κύρος. Σας προσκαλούμε να συμπεριλάβετε στην Ημερήσια Διάταξη, και να θέσετε σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το φθινόπωρο του 2017, τις ακόλουθες 12 πρωτοβουλίες - προτάσεις αυτής της Ατζέντας ή μερικές από αυτές κατά την κρίση σας:

 

1. Η αναγκαιότητα ανάπτυξης της Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης (GPS) που βασίζεται στην ιδέα της Παγκόσμιας Αρμονίας, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ανθρώπινες αξίες και είναι διαισθητικά κοινή από όλους τους πολιτισμούς της ιστορίας.

2. Διεξαγωγή Διεθνούς Επιστημονικού Διαγωνισμού για την καλύτερη έκδοση της (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ) GPS υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

3. Δημιουργία ειδικής επιτροπής στον ΟΗΕ: «Παγκόσμια Επιστήμη Ειρήνης κατά της Διεθνούς Τρομοκρατίας», ως εργαλείο για τη συμφιλίωση των θρησκειών, την αντιτρομοκρατική ασυλία και την υπέρβαση της φονταμενταλιστικής ιδεολογίας της τρομοκρατίας.

4. Δημιουργία της «Παγκόσμιας Ακαδημίας Ειρήνης» στο πλαίσιο του ΟΗΕ, για την έρευνα και την εκπαίδευση στον τομέα της παγκόσμιας ειρήνης και των κλάδων της στα μεγαλύτερα και εξοπλισμένα με πυρηνικά έθνη του κόσμου.

5. Δημιουργία της «Εβδομάδας των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Επιστήμη της Ειρήνης από την Αρμονία» στις 24 έως 31 Ιανουαρίου, ή 17 έως 24 Ιανουαρίου (ακολουθώντας το παράδειγμα της «Εβδομάδας Εσωτερικής Αρμονίας των Ηνωμένων Εθνών» την 1η - 7 Φεβρουαρίου, που ξεκίνησε από τον Βασιλιά της Ιορδανίας στηνΣύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 2010).

6. Την επανέκδοση του βιβλίου «Επιστήμη της Παγκόσμιας Ειρήνης», πιθανώς μέχρι το 2018, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και με τη συμμετοχή παγκόσμιων πολιτικών ηγετών, κυρίως από πυρηνικές δυνάμεις.

7. Διεξαγωγή διεθνούς στατιστικής έρευνας για τη δυναμική μιας βαθιάς κοινωνικής δομής των σφαιρικών τάξεων στον πληθυσμό κάθε χώρας, και παγκοσμίως από το 1950 έως το 2015 από δεκαετίες.

8. Δημιουργία μόνιμου έργου του ΟΗΕ «Παρακολούθηση του Πολέμου και της Ειρήνης στην Παγκόσμια Δημόσια Συνείδηση και τα Μέσα Ενημέρωσης».

9. Δημιουργία ενός «Τμήματος Ειρήνης» στις κυβερνητικές δομές των μεγαλύτερων πυρηνικών χωρών του κόσμου.

10. Να επεξεργαστεί το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του ΟΗΕ με γενικό και πλήρη αφοπλισμό, με προτεραιότητα στον πυρηνικό αφοπλισμό μέσα σε 10 χρόνια, με βάση το GPS.

11. Εξερευνήστε την Παγκόσμια Ειρήνη Θερμοδυναμικής ως Μοντέλο του ΟΗΕ για παγκόσμια διακυβέρνηση, για περιβαλλοντικές, κλιματικές και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις και κινδύνους του 21ου αιώνα.

12. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναπτύξετε το "Παγκόσμιο Σύνταγμα Ειρήνης της Γης " με βάση το GPS.

 

Όλες οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες παρουσιάζονται σε μια πρώτη προσέγγιση στα σχετικά άρθρα του βιβλίου GPS ή, στις επόμενες που τα αναπτύσσουν. Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να σχεδιάσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όλες τις συνόδους κορυφής των G20, G7, καθώς και στην UNESCO και την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις δομές του. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα αντισταθμίσουν το επικίνδυνο έλλειμμα ειρήνης και αρμονίας σε όλα τα διεθνή θεσμικά όργανα.

 

Με εκτίμηση

 

Οι επικεφαλείς του GlobalHarmonyAssociation (GHA):

 

Dr. SubhashChandra, GHAPresident, Indiaschandra101@gmail.com,

Mr. RameshKumar, GHAExecutiveDirector, Indiangocosro@gmail.com,

Dr. SurendraPathak, President, GHA-India, Indiapathak06@gmail.com,

Dr. Leo Semashko, GHA Founder and Honorary President, Russia leo.semashko@gmail.com,

Dr. Dr., Prof. Emeritus Matjaž Mulej, Founder and President IRDO, Institute for Development of Social Responsibility, Maribor, Slovenia matjaz.mulej@um.si,

Dr. Anita Hrast, IRDO, Professor of Economics anita@nabium.si,

Dr. Nina Ring, IRDO, Professor of Economics nina.ring@um.si,

Prof. Dr. Dr. h c Timi Ecimovic, Slovenia, independent Nature, Environment and Climate Change System researcher,timi.ecimovic@bocosoft.com and www.institut-climatechange.si,

Dr. Julia Budnikova, GHA-Russia President, Russia

Dr. Ayo Ayoola-Amale, GHA-Africa President, Ghana

Dr. Uraz Baimuratov, GHA-Kazakhstan President, Kazakhstan

Dr. Bishnu Pathak, GHA Vice-President, Nepal

Ms. Delasnieve Daspet, GHA Vice-President, Brazil

Dr. Takis Ioannides, GHA Vice-President, Greece

Dr. Ernesto Kahan, GHA Vice-President, Israel

Dr. Guy Crequie, GHA Vice-President, France

Dr. Susana Roberts, GHA Vice-President, Argentina

 

Βραβευμένοι με Βραβείο Νόμπελ υποστηρικτές :

 

John Scales Avery, Denmark, Nobel Peace Prize, 1995, shared

Mairead Maguire, North Ireland, Nobel Peace Prize, 1976

Frank Wilczek, USA, Nobel Prize in Physics, 2004, shared

 

Άλλοι ειρηνοποιοί υποστηρικτές:

 

Dr. Vladislav Krasnov, USA/Russia

Dr. Edward Lozansky, USA/Russia

Prof. Rudolf Siebert, USA

Dr. Laj Utrega, USA

Dr. Roger Kotila, USA

Dr. Sanjay Tewari, India

Ms. Sanjana Tewari, India

Dr. Francois Houtart, Belgium

Prof. Reimon Bachika, Japan

Mr. Heli Habyarimana, Rwanda

Dr. Noor Larik, Pakistan

Dr. Waheed Ahmad, Pakistan

Dr. W. Julian Korab-Karpowicz, Poland

Και άλλοι, η λίστα είναι ανοικτή

06-06-17Up
© Website author: Leo Semashko, 2005; © designed by Roman Snitko, 2005