Home

Mission

Contents

News

Authors

Links

Forum

Peace from Harmony
Gandhi Petition. ΑΙΤΗΜΑ ΓΚΑΝΤΙ


Παγκόσμια Ένωση Αρμονίας (GHA)

http://peacefromharmony.org/

Διεθνής Επέπτειος της Επιτροπής Γκάντι (GC)

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=853


 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΚΑΝΤΙ (GP)

 

ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗ-ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΗ ΑΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΣΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

 

Η Διεθνής Επέτειος της Επιτροπής Γκάντι (GC), εκφράζοντας τα συμφέροντα της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών, δηλώνει με έμφαση ότι τα τελευταία 70 χρόνια υπήρξε παράλυση και κενό πολιτικής βούλησης των εθνικών κρατών όσον αφορά τη διατήρηση, την έρευνα, την ανάπτυξη και τη χρήση του συστήματος της μοναδικής κληρονομιάς «Μη-Βίας» του Γκάντι.

 

Σε αυτό το πολιτικό κενό, η κοινωνική διαστροφή της μη βίας και η απόρριψη της μοναδικής ιστορικής σημασίας του Γκάντι δημιουργεί μια χαμένη ευκαιρία. Η διαστροφή του συμβόλου της Ειρήνης σε σύμβολο της πυρηνικής αποκάλυψης του πολιτισμού διαιωνίζει τις στρατιωτικές λύσεις που βρυκολακιάζουντις νέες γενιές ψυχολογικά για μελλοντική βία. Η σιωπή του Γκάντι εξυπηρετεί και αυτό σήμερα, τι είναι ο θάνατος, η προδοσία και η λήθη της Μη-Βίας του, ως το πλέον πολύτιμο εργαλείο ειρήνευσης για τη θριάμβευση του αιώνιου μιλιταρισμού και της ανίκανης βίας.

 

Ως εκ τούτου, η σύγχρονη ιστορία χαρακτηρίζεται από μια άνευ προηγουμένου αύξηση της βίας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και της βιόσφαιρας. Έχει φθάσει σε ένα ακραίο, ιδιαίτερα επικίνδυνο όριο για τη ζωή της ανθρωπότητας στον τομέα των διακρατικών σχέσεων. Η βία, όπως ένας θανατηφόρος παθολογικός καρκίνος, ΠΛΗΤΤΕΙ όλους τους κοινωνικούς θεσμούς: την οικογένεια, την εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κράτος και όλα τα κοινωνικά στρώματα, ειδικά τα πιο αδύναμα, ευάλωτα και πιο απροστάτευτα : παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παρόμοιοι. Η βία είναι η ολοκληρωτική ιδεολογία όλων των εκτροπών, των επιθετικών και των τρομοκρατικών ομάδων.

Σ’ αυτή τη σύνδεση,

 

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΚΑΝΤΙ(GC)

Εξ’ ονόματος μιας παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών που βλέπει τη σωτηρία και την επιβίωση της ανθρωπότητας στη Μη-Βία :

ΚΑΛΟΥΜΕ,

Εθνικά Κοινοβούλια, Κυβερνήσεις, UnitedNations,UNESCO, UNICEF, το Κοινοβούλιο των Παγκόσμιων Θρησκειών , UNWomen, BRICS, G7 andG20

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ

ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

ΩΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗ-ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ ΣΤΗΝ 150Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ GANDHI, ΣΤΙΣ 02/10/2019,

ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣΗ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗ-ΒΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

 

Μόνο με έναν τέτοιο ενεργό και μη αδιάφορο τρόπο μπορεί να διατηρηθεί και να αναβιώσει η κληρονομιά της μη βίας του Γκάντι σε νέο επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο. Πρέπει να κατακτήσουμε και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε συστηματικά τη μη-βία ως μια μεγάλη κοινωνική δύναμη και ενέργεια.

Ο Γκάντι δήλωσε:

"Η ΜΗ-ΒΙΑ [ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ] ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Η ΜΗ-ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΡΩΪΣΜΟΣ”.

 

Γι’ αυτό το λόγο,

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΚΑΝΤΙ

ΣΚΟΠΟΙ

 

Τα Εθνικά Κοινοβούλια, οι Κυβερνήσεις και οι Διεθνείς Οργανισμοί, στο πλαίσιο του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΟΥΣ της GANDHI για τηΜΗ-ΒΙΑ

 

1)Να δημιουργήσουν Εθνικές και Διεθνείς "Επιτροπές Επετείου του Γκάντι" των εκτελεστικών τους οργάνων.

2)Να εγκρίνουν και να χρηματοδοτήσουν νέα προγράμματα εκπαιδευτικών, διαθρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών μέτρων Μη-Βίας σε όλα τα επίπεδα, τα οποία αναπτύσσονται από τις Επετειακές Επιτροπές, και θα αξιοποιηθούν από όλα τα επίπεδα του οργανισμού μέσα στους δύο πρώτους μήνες της ανάπτυξης.

3)Για το επετειακό έτος, να εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς των επιτροπών "Γκάντι" για τη χρηματοδότηση των συγκροτημάτων εκπαιδευτικών, διαθρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μη βίας των κρατών και των ΜΚΟ που ανέπτυξαν οι Επιτροπές κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, παραδείγματα των οποίων προτείνονται στο GHA Project,

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=853

4)Να αναγνωρίσουν ως κύρια μέθοδο διατήρησης, ανάπτυξης και χρήσης της Μη-Βίας σε όλες τις χώρες την καθιέρωση ενός προγράμματος που ονομάζεται «Σχολή Μη-Βίας του Γκάντι», το οποίο θα περιλαμβάνει 30 ακαδημαϊκές ώρες σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το πρότυπο πρόγραμμα του οποίου παρουσιάζεται στο έργο GHA που ονομάζεται,

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=854

Οι περισσότεροι πληθυσμοί δεν είναι εξοικειωμένοι με το έργο του Γκάντι. Οι διδασκαλίες του δεν υπάρχουν στα σχολεία, επομένως η προτεινόμενη "Σχολή Γκάντι" θα καλύψει το μεγάλο κενό της άγνοιας στη Μη-Βία.

 

Η Διεθνής Επιτροπή Γκάντι ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση, ειρήνη, αγάπη και Μη-Βία να υποστηρίξουν και να υπογράψουν το προτεινόμενο άνευ όρων Αίτημα, ώστε να μπορεί να εξεταστεί από τα Εθνικά Κοινοβούλια, τις Κυβερνήσεις και τους Διεθνείς Οργανισμούς. Σας ενθαρρύνουμε να συμμετάσχετε ενεργά στη δημιουργία στο πλαίσιο της δημιουργίας εθνικών μη κυβερνητικών "Επιτροπών Γκάντι" για να υλοποιήσετε τουλάχιστον ένα εφικτό μέρος των εκδηλώσεων που προσφέρει το «Πρόγραμμα Γκάντι».

 

Καλούμε επίσης όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση να αγνοούν, να εκθέτουν, να αντιστέκονται και να μποϊκοτάρουν οποιαδήποτε δαιμονοποίηση του Γκάντι και την κοινωνική διαστροφή της Μη-Βίας του.

 

Η πορεία της ανθρωπότητας, η ευημερία της βιόσφαιρας και η επιβίωση κάθε έθνους πρέπει να περιλαμβάνουν το "νόμο της ζωής για τη Μη-Βία" του Γκάντι και τη "μεγαλύτερη δύναμη" της! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ζωής μας!

 

Δημοσίευση του "ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΑΝΤΙ" στις ιστοσελίδες του GHA:

In English: http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=865

In Russian: http://peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=801

In Spanish: http://peacefromharmony.org/?cat=es_c&key=119

In French: http://peacefromharmony.org/?cat=fr_c&key=148

In Arabic: http://peacefromharmony.org/?cat=ar_c&key=17

In Greek: http://peacefromharmony.org/?cat=gr_c&key=17

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ "ΑΙΤΗΜΑ ΓΚΑΝΤΙ" στο

www.CHANGE.ORG :

https://www.change.org/p/andre-sheldon-save-gandhi-s-heritage

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνείτε με τους:

 

Dr. Subhash Chandra. GHA President, Gandhi Committee Vice-Chair: schandra101@gmail.com, http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=583

Dr. Leo Semashko, GHA Founder and Honorary President: leo.semashko@gmail.com,

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=253

Dr. Ravi Bhatia, Gandhi Committee Vice-Chair: ravipbhatia@gmail.com

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=737

Mr. Andre Sheldon, Director, Global Strategy of Nonviolence: andre@globalstrategyofnonviolence.org

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=866

Ms. Susana Roberts, Spanish translator,roberts_susana@hotmail.com

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=275

Mr. Habyarimana Heli, French translator: hhabyarimanaheli@gmail.com

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=361

Prof. Ammar Banni, Arabic translator: ammarbanni@yahoo.fr

http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=288

Dr. Takis Ioannides, Greek translator: takis.ioannides@googlemail.com,

 http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=138

--------------------------------------------------------------------------------Up
© Website author: Leo Semashko, 2005; © designed by Roman Snitko, 2005