Home

Mission

Contents

News

Authors

Links

Forum

Peace from Harmony
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (GPS): Το Βιβλίο, οι ΣυγΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ (
GPS)

 

Το Βιβλίο, οι Συγγραφείς και η Σημασία του. Περίληψη.

 

Στη Ρωσική : http://peacefromharmony.org/?cat=ru_c&key=662

Στην Αγγλική : http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=656

Στη Γαλλική : http://peacefromharmony.org/?cat=fr_c&key=137

Στην Πορτογαλική : http://peacefromharmony.org/?cat=po_c&key=87

Στην Ισπανική : http://peacefromharmony.org/?cat=es_c&key=109

In Greek:http://peacefromharmony.org/?cat=gr_c&key=9

In Arabic : http://peacefromharmony.org/?cat=ar_c&key=8

In Esperanto: http://peacefromharmony.org/?cat=esp_c&key=88

In Persian: http://peacefromharmony.org/?cat=ar_c&key=9


 

Η θετική μοίρα της ανθρωπότητας και κάθε χώρας στον 21ο αιώνα θα  καθορισθεί από την αναγνώριση της «Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης» - GPS και της δημοκρατίας των ΣΦΑΙΡΩΝ.

GHA

 

Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν μαζί σου,

κατόπιν σε πολεμούν, μετά κερδίζεις.

Γκάντι

 

Η άνευ προηγουμένου Παγκόσμια Επιστήμη της Ειρήνης (GPS ή Peacescience),δημοσιευμένη στο βιβλίο με αυτήν την ονομασία, δημιουργήθηκε από την Παγκόσμια Εταιρεία της Αρμονίας (GHA) 11 χρόνια από την ίδρυσή της στις 15 Φεβρουαρίου 2005. Από αυτά, τα οκτώ (8) ήταν προπαρασκευαστικά έτη, για τα οποία έχει εκδώσει επτά (7) προηγούμενα βιβλία, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν 47 έργα της παγκόσμιας ειρήνης μέσω της αρμονίας (κεφάλαιο 7.1). Η εργασία για την GPS ως το 48ο έργο ξεκίνησε άμεσα τον Μάρτιο του 2013.

Στη Ρωσική γλώσσα, αυτό το βιβλίο των 432 σελίδων με 89 συν-συγγραφείς από 30 χώρες εκδόθηκε στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, τον Ιανουάριο του 2015:

http://peacefromharmony.org/docs/Nauka-globalnogo-mira-2015.pdf.

Στην Αγγλική γλώσσα, το βιβλίο αυτό των 616 σελίδων (περίπου 200 σελίδες πλέον του Ρωσικού) από 174 συν-συγγραφείς ( 85 περισσότερους από την Ρωσική έκδοση) από 34 χώρες, δόθηκε εκδόθηκε στις αρχές του πρόσφατου Φεβρουαρίου, 2016 στην Ινδία, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ : http://www.lulu.com/shop/dr-leo-semashko-and-173-co-authors/global-peace-science-updated/paperback/product-22605037.html. Σε μορφή PDF δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του στη διεύθυνση : : http://peacefromharmony.org/docs/global-peace-science-2016.pdf.

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας (από 9 έως 90 ετών) και επαγγέλματα (από εργαζόμενους, ακαδημαϊκούς και Προέδρουςχωρών), 15 θρησκευτικά δόγματα και πολιτισμική πολυμορφία από 34 χώρες σε όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των 59 συν-συγγραφέων από τις ΗΠΑ, 33 από τη Ρωσία, 15από την Ινδία, 6από τον Καναδά, 5από την Αυστραλία, κ.λπ. Μόνον μια διεθνής ομάδα που ενσωματώνει σε μια αρμονική ενότητα την πολιτιστική πολυμορφία του πλανήτη θα μπορούσε να δημιουργήσει την Επιστήμη της Ειρήνης.

Μεταξύ των συν-συγγραφέων της Επιστήμης της Ειρήνης είναι : ο πρώην Πρόεδρος της Ινδίας - Abdul Kalam, η υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Βόρεια Ιρλανδία - Mairead Maguire, ο διανοούμενος ηγέτης ειρηνοποιός των ΗΠΑ - Noam Chomsky, ο πρωτοπόρος των μελετών της ειρήνης από τη Νορβηγία - Johan Galtung, Ο Καγκελάριος του IASE Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Ινδίας - Kanakmal Dugar, ο Κοινωνιολόγος του Καθολικού Πανεπιστημίου του Βελγίου - Francois Houtart, η ηγέτιδα της οργάνωσης των γυναικών ειρηνοποιών στην Αφρική - Ayo Ayoola-Amale της Γκάνα, η ερευνήτρια της δημιουργικότητας του Roerich - Julia Budnikova από τη Ρωσία, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών, Ακαδημαϊκός από το Καζακστάν - Uraz Baimuratov, ένας από τους ηγέτες του Γιόγκα της Ινδίας, ο Ramesh Kumar, και πολλοί άλλοι εξέχοντες επιστήμονες και ειρηνοποιοί (6). Εμπνευστής, αρχισυντάκτης και διευθυντής του έργου είναι ο Leo Semashko, Ιδρυτής και Πρόεδρος του GHA στη Ρωσία.

 

Η συμβολή αυτών των συγγραφέων στην GPS για τρία χρόνια συντάχθηκε με 309 άρθρα, συμπεριλαμβανομένων 101 άρθρων του Leo Semashko (81 ατομικά και 20 με συνεργασία άλλων συγγραφέων), του Subhash Chandra 17 άρθρα (10 ατομικά και 7 με συνεργασία άλλων συγγραφέων), του Charles Mercieca 6 άρθρα (5 ατομικά και 1συνεργασία άλλων συγγραφέων ), του Johan Galtung με 5 άρθρα, κ.λπ.

Στο βιβλίο τα 309 άρθρα ενοποιούνται σε 13 Κεφάλαια, 3 Τμήματα, 2 Μέρη, Παράρτημα και Φιλοσοφικό Τέλος, το οποίο προέκυψε από μια συλλογική συζήτηση και έγκριση από τα μέλη του GHA. Τα πιο σημαντικά μέρη αυτής της συζήτησης των τριών ετών σε μια ευρεία ποικιλία αξιολογήσεων και σχολίων για την Επιστήμη της Ειρήνης δημοσιεύονται στην ακόλουθη διεύθυνση : http://peacefromharmony.org/?cat=en_c&key=598. Η διαφορετικότητα των απόψεων συμπληρώνεται μια ποικιλία περισσοτέρων από 600 πηγών στη βιβλιογραφία του βιβλίου σε 17 σελίδες (580-597).

Το βιβλίο της GPS εκδόθηκε από τις δωρεές 72 μελών του GHA και ανήλθαν το 2014 στο ύψος των $ 8.677. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της παγκόσμιας ειρήνης στην ιστορία το 2015. Η σύγκριση του με τον παγκόσμιο στρατιωτικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, σχεδόν $ 2.000 δισεκατομμύρια (σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, είναι πολλές φορές περισσότερα), δείχνει τη μιλιταριστική, αυτοκαταστροφική προτεραιότητα της παγκόσμιας άρχουσας ελίτ και των εθνικών κυβερνήσεων της. Δυστυχώς, η ανθρωπότητα έχει από καιρό συμβιβαστεί με αυτή την προτεραιότητα, και δεν φαίνεται να αλλάζει, αυτό είναι δυνατό μόνο με βάση την GPS.

Δεν θα μιλήσουμε για τις ελλείψεις που η Επιστήμη της Ειρήνης GPS είναι γεμάτη, ως πρώτη προσπάθεια μιας τέτοιας Επιστήμης. Εμείς θα τονίσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα και τη σημασία της.

1.Μοναδικότητα. Η Επιστήμη της Ειρήνης είναι ασύγκριτη με οτιδήποτε άλλο σήμερα. Σήμερα η ανθρωπότητα δεν έχει κάποια παρόμοια ή συγκρίσιμη γνώση της παγκόσμιας ειρήνης, εναλλακτική λύση στη στρατιωτική επιστήμη που έχει προκύψει εδώ και πάνω από δύο αιώνες το 1799. Η GPS είναι σε θέση να ξεπεράσει αυτή την υστέρηση της ειρήνης από τον πόλεμο,και να δημιουργήσει μια θεμελιώδη εναλλακτική της στρατιωτικής επιστήμης, και του μιλιταρισμού γενικά. Η μοναδικότητα της GPS καθορίζεται από την ανακάλυψη των ΣΦΑΙΡΩΝ - βαθιά αρμονική κοινωνική δομή της κοινωνίας σε όλες τις ιστορικές μορφές της. Αυτή η άγνωστη μέχρι τη δημιουργία της GPS βαθιά δομή είναι ειρηνική αντικειμενικά από τη φύση της και το κλειδί για την επιστημονική κατανόηση της παγκόσμιας ειρήνης.

2. Η ανακάλυψη των ΣΦΑΙΡΩΝ. Το GPS βασίζεται στην πρωτοφανή κοινωνική ανακάλυψη των καθολικών και αρμονικών ταξινομήσεων του πληθυσμού στο σύνολό του – ΣΦΑΙΡΩΝ χρησιμοποιημένων σε τέσσερις σφαίρες της κοινωνικής παραγωγής, κάτι που είναι δυνατόν μόνον με την Ειρήνη. Ως εκ τούτου, οι ΣΦΑΙΡΕΣ είναι θεμελιώδεις παράγοντες, όχι μόνο για την παραγωγή, αλλά και για την παγκόσμια Ειρήνη σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα εκκινώντας από την οικογένεια. Οι ΣΦΑΙΡΕΣ αποτελούν μια βαθιά και αιώνια κοινωνική δομή της κοινωνίας στο σύνολό της, και όλα τα μέρη της, χωρίς εξαίρεση, σε όλες τις ιστορικές μορφές της (Κεφάλαια 1 και 2). Η ανακάλυψη των ΣΦΑΙΡΩΝ έχει μια επαναστατική γνωστική, κοινωνική και πολιτική (δημοκρατική) σημασία για την κοινωνία. Η ανακάλυψη αυτή συμπληρώνεται από την ανακάλυψη του κοινωνικοοικονομικού Αρμονικού Παραδείγματος: "D + 3D", το οποίο εκφράζει την πνευματική / ηθική βάση ("D" - της ρωσικής "Duh" - πνεύμα) της αρμονικής ανάπτυξης και επαρκεί για να την ανάπτυξη άλλων τριών "D" σφαιρών: την δημογραφία (Sociosphere), την δημοκρατία (Orgsphere) και την demo-οικονομία (Technoecosphere). Η ουσία ενός Αρμονικού Βασικού Νόμου σ’ αυτό το παράδειγμα είναι η προτεραιότητα της ανύψωσης των πνευματικών αναγκών των ατόμων και της κοινωνίας που βρίσκεται σε αντίθεση με τον δυσαρμονικό Νόμο της καταστροφικής κυριαρχίας των υλικών αναγκών. (Είναι το παράδειγμα του Ακαδημαϊκού Bay Baymuratov, το 2014, στο Καζακστάν. Βλέπε κεφάλαιο 8.15).

3.Ακέραιο, ολιστικό χαρακτήρα και δυναμισμό. HΕπιστήμη της Ειρήνης, χάριν της οικουμενικότητας των ΣΦΑΙΡΩΝ, επιτρέπει να συνθέσει και να διατηρήσει αφ’ εαυτούτα ειρηνιστικά επιτεύγματα του παρελθόντος και μελλοντική εξέλιξη (κεφάλαια 3, 4, κλπ). Παρέχει μια ολιστική προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων της παγκόσμιας ειρήνης σε όλα τα επίπεδα. Η GPS δεν ισχυρίζεται την τελειότητα, αλλά η ίδια αυτό-αξιολογείται ως «αρχική έκδοση», η οποία δεν αποκλείει άλλες επιλογές, και είναι έτοιμη να εισέλθει με αυτές σε διεθνή επιστημονικό Διαγωνισμό (κεφάλαιο 8, κλπ). Υποθέτει την δυνατότητα μιας άλλης ερμηνείας για βαθιά κοινωνική δομή.

4.Η Αξία της Επιστήμης της Ειρήνης. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το μέτρο αληθείας των διαφόρων θεωριών της Επιστήμης της Ειρήνης, είναι αναμφίβολα λογικό επιστημολογικό επίτευγμα και κοινωνική αξία, ως η πρώτη συνολικά στην ιστορία προηγούμενο της επιστημονικής γνώσης της παγκόσμιας ειρήνης (η ιστορία δεν γνωρίζει άλλα παρόμοια παραδείγματα). Ως εκ τούτου, μετά τη σοφή ιταλική ρήση, "Αν δεν είναι αλήθεια, είναι καλά καταληπτό," (se non è vero, è ben trovato) για την Επιστήμη της Ειρήνης μπορούμε να πούμε, ότι ακόμη και αν δεν είναι σωστή σε όλα της τα μέρη, είναι καλά σχεδιασμένη και ασφαλώς χρήσιμη για την ανθρωπότητα. Η Επιστήμη της Ειρήνης ανοίγει προς τούτο το δρόμο της αναζήτησης και αναβαθμίζοντας μια απολύτως αναγκαία για την επιστήμη αυτή, και εντελώς νέα, σημαντική ανακάλυψη γνώσης, την εμπλουτίζει και την προστατεύειαπό τους πολέμους, από τους οποίους εξακολουθεί να είναι δέσμια (στα 6000 χρόνια της ιστορίας), δεν έχει τη ριζική θεραπεία και την πνευματική ανοσία. Είναι ο τρόπος της συνειδητής γεωπολιτικής των ΣΦΑΙΡΩΝ ειρήνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνταγματικού Δικαίου της Γης. Η Επιστήμη της Ειρήνης ανοίγει την Ειρηνική Εποχή της ανθρωπότητας από το 2016.

Η ολοκλήρωση του βιβλίου της Επιστήμης της Ειρήνης στο GHA είναι μόνο η αρχή μιας νέας, ευρύτερης ανάπτυξης, διάδοσης και εφαρμογής της Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης GPS ενός νέος πρότυπος τρόπος σκέψης σε ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά, πολιτικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα.

Περίληψη. Η Επιστήμη της Ειρήνης μέσα από την αρμονία ορίζει τον ΤΡΙΤΟ, αρμονικό και ακριβή τρόπο ανάπτυξης της ανθρωπότητας σε όλες τις τέσσερις σφαίρες της. Ο τρίτος τρόπος ενσωματώνει οργανικά τα πλεονεκτήματα και τα ήπια (μη-βίαια), ξεπερνά τα παθολογικά άκρα των δύο εξίσου δυσαρμονικών και βίαιων, παραδοσιακών για τον20ο αιώνα μεθόδων: τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό και τις βασικές ιδεολογίες τους: τον μαρξισμό και τον φιλελευθερισμό.

Το παρελθόν και η αρχή του νέου αιώνα έδειξαν ό,τι δίχως επιστημονικά συνειδητή και πραγματική συνειδητή κοινωνική αρμονία ζουν ακόμη σ’ έναν εφιάλτη της όποιας μιλιταριστικής μορφής της παραδοσιακής κοινωνίας, βυθισμένης σε ατέλειωτους πολέμους, τρομοκρατία, δολοφονίες, εγκλήματα, διαφθορά, ψέματα, ελιτίστικη-ολοκληρωτική ψευδο-δημοκρατία των δισεκατομμυριούχων, πίσω από την οθόνη των εκλεγμένων μαριονεττών, τα ναρκωτικά, την κραυγαλέα ανισότητα, και άλλες παθολογικές καταστάσεις στο χείλος της πυρηνικής αυτοκτονίας του κόσμου, είναι ανέφικτη. Η Παγκόσμια Επιστήμη της Ειρήνης GPS τους προσφέρει μια διέξοδο από το αδιέξοδο τους μέσω της επιστήμης, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό καιτην δημοκρατία των ΣΦΑΙΡΩΝ, ως το πολιτικό κέντρο του ομοσπονδιακού Συντάγματος της Γης (κεφάλαιο 8.19). Εκεί βρίσκεται η ιστορική σημασία της Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης GPS.

           Κορυφαίο. Η μοίρα της ανθρωπότητας και των κύριων χωρών της στον 21ο αιώνα, με διαφορετικές πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές κατευθύνσεις: η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α., θα καθορισθούν από την αναγνώριση της Παγκόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης GPS και της δημοκρατίας των ΣΦΑΙΡΩΝ (σφαιρική δημοκρατία) εξασφαλίζοντας την κυριαρχία της πνευματικής ανύψωσης, της κοινωνικής προτεραιότητας των παιδιών και των γυναικών, την γεωπολιτική παγκόσμια ειρήνη, τον γενικό και πλήρη αφοπλισμό, και την οικονομική ευημερία για όλους τους λαούς μέσω της αρμονίας τους, ως μια οικογένεια σε έναν πλανήτη.

           Dr. Leo Semashko, Πρόεδρος του GHA, Αρχισυντάκτης της Πακόσμιας Επιστήμης της Ειρήνης GPS

 

Leo Semashko, Ph.D. (Φιλοσοφίας), Ιδρυτικός Πρόεδρος του “GlobalHarmonyAssociation” (GHA) από το έτος 2005; Κρατικός Σύμβουλος της Αγίας Πετρούπολης; Φιλόσοφος, Κοινωνιολόγος και Ειρηνιστής μέσω της Αρμονίας; Συγγραφέας περισσοτέρων από 400 επιστημονικών εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων 18 βιβλίων σε 1-12 γλώσσες; Συγγραφέας του «Tetrism» ως ενότητας των Tetraphilosophyκαι Tetrasociology – επιστήμης της κοινωνικής αρμονίας, της παγκόσμιας ειρήνης και του αρμονικού πολιτισμού; Διευθυντής: του «TetrasociologyPublicInstitute», Ρωσία; Διευθυντής, του “GHAΙστοσελίδας” του “PeacefromHarmony”: http://peacefromharmony.org ;Θεμελιωτής, Διευθυντής και Αρχισυντάκτης του βιβλίου, «Παγκόσμια Επιστήμη της Ειρήνης ,“GlobalPeaceScience” (GPS).

Διεύθυνση: St-Petersburg, Russia; Phone: +7(812)-597-6571

E-mail: leo.semashko@gmail.com

 

(Mετάφραση από την Αγγλική στην Ελληνική Γλώσσα από τον Δρ Παναγιώτη Δήμου Ιωαννίδη, Αντιπρόεδρο και συνιδρυτή του GHA)Up
© Website author: Leo Semashko, 2005; © designed by Roman Snitko, 2005